Sida 1 av 1

Fiesta del Cigarro 2018

InläggPostat: mån 04 dec 2017, 13:22
av Batcave
Planera din semester för ett besök i Varberg i Augusti.
Det blir mat, musik, mingel, provningar och massor av cigarr i dagarna tre.
Jag fyller på tråden efterhand som planeringen löper fram.
Välkomna.
/Anders W Bengtsson
Bild

Re: Fiesta del Cigarro 2018

InläggPostat: tis 22 maj 2018, 18:59
av Batcave
Komplett program publiceras på fredag
Välkomna
Bild

Fiesta del Cigarro 2018

InläggPostat: lör 26 maj 2018, 04:19
av Batcave
 
 
Program Fiesta del Cigarro 2018
Alla bokningar görs på telefon ‪0340-10050‬. Bokning är giltig först efter att betalning genomförts. Anmälan är bindande.
 
Torsdag 9/8
18.00 Invigning
 
19.00 Event 1 FULLBOKAT

—— The Perfect Match ——
 
Fiesta del Cigarro 2018 öppnar med en riktigt speciell upplevelse som förhoppningsvis presenterar en kombination av cigarr och alkohol som blir ett smakminne för livet.
Anders W Bengtsson och Marcel Hedenljung  tar med sig det bästa dom kan hitta från sin humidor respektive sitt barskåp. Vi röker den legendariska cigarren Bolivar Coronas Extra och läppjar på en helt unik Armagnac från året 1963. Varken cigarren eller drycken går att hitta på marknaden idag vilket naturligtvis gör den här provningen till ett superpremium-tillfälle.
Marcel som trots sin unga ålder hunnit med att utvecklas till en riktig finsmakare får berätta om Armagnac generellt och flaskan vi tömmer specifikt. Anders som hunnit leva några år längre pratar cigarr i allmänhet men naturligtvis mest om Bolivar Coronas Extra.
Ambitionen är att hitta lugnet och tempot som tillåter oss att hitta det fulla spektrat i kombinationen mellan rök och vätska för att tillslut känna oss fullt tillfredsställda. Efteråt kommer vi att veta att det skall mycket till för att övertrumfa den upplevelse av njutning vi erfar den här torsdagen i Augusti.
 
Max 12 personer
Pris 430:-
 
 
 
 
Fredag 10/8
 
13.00 Event 2

———— Rulla din egen cigarr ————
In English
 
Skandinaviens bästa Torcedor Niels Nielsen håller en utbildning i konsten att rulla cigarr. Du får tobak som räcker för att rulla 2 till 3 cigarrer. Extra täckblad och lim att ta med hem om det mot förmodan skulle behöva bättras på dina egenrullade mästerverk när det är dax att röka dem. Även ett fint Cigar Repair Kit och en cigarr rullad av Senor Nielsen himself ingår i det här spännande eventet som uppskattades väldigt mycket förra året. Missa inte chansen att lära dig allt om cigarrens anatomi.
Max 8 platser
Pris 395:-
 
15.30 Event 3

---- Rom & Cigarr ----
 
Daniel Di Zazzo på Herida Brands och Henrik HP Petersson från Club Cigarro del Havanna presenterar kombinationen som ofta anses passa som hand i handske.
Venezuela, Kuba & Dominikanska Republiken står på rom-menyn.
Sherry/Bourbonfat, klassiskt eller sötma & styrka. Vilken blir din favorit?
Till romen har HP valt ut en i hans tycke fantastisk cigarr.
BienVenido Amigos
 
Max 20 personer
Pris 300:-
 
 
 
17.30 Event 4 FULLBOKAT

---- Los aromas de Cuba ----
 
Daniel Di Zazzo på Herida Brands och Henrik HP Petersson från Club Cigarro del Havanna presenterar det bästa Kuba kan erbjuda när det gäller både rom och cigarr.
Det här är ett unikt tillfälle som svårligen går att återupprepa.
Få har fått chansen att smaka av följande rariteter.
2 cl Ron Cubay. Ljus rom lagrad 7-15 år.
2 cl Ron Cubay 1870 Extra Añejo.
2 cl Ron Santiago de Cuba Siglo ½
Tillsammans med romen avnjuter vi en vintagecigarr av högsta kvalité.
 
Max 12 personer
Pris 800kr
 
 
19.30 Event 5 FULLBOKAT

—— The World of the Habano ——
 
Habanos Nordic presenterar en helt ny kubansk cigarr på den svenska marknaden på den här provningen. Faktum är att det blir exklusiv premiär på årets Fiesta del Cigarro och att det inte kommer vara möjligt att köpa den här pinnen i någon svensk butik före den 10:e Augusti nådens år 2018.
Till det här dricker vi naturligtvis en kubansk öl och ett glas av den fantastiska romen Havana Club Selección de Maestros.
 
Max 20 platser
Pris: 399:-
 
 
 
 
Lördag 11/8
 
12.00 Event 6 FULLBOKAT

———— Rulla din egen cigarr ————
In English
 
Skandinaviens bästa Torcedor Niels Nielsen håller en utbildning i konsten att rulla cigarr. Du får tobak som räcker för att rulla 2 till 3 cigarrer. Extra täckblad och lim att ta med hem om det mot förmodan skulle behöva bättras på dina egenrullade mästerverk när det är dax att röka dem. Även ett fint Cigar Repair Kit och en cigarr rullad av Senor Nielsen himself ingår i det här spännande eventet som uppskattades väldigt mycket förra året. Missa inte chansen att lära dig allt om cigarrens anatomi.
Max 8 platser
Pris 395:-
 
 
14.30 Event 7

--Kräm & Bubblor med CIGARRPODDEN --
 
Podcasten Cigarren med Anders och Martin kommer och spelar in ett avsnitt med publik. Tillsammans kommer vi att fördjupa oss lite i de mjukare aspekterna av cigarren. Vi tittar på två sorters krämiga cigarrer, som vi pillat bort gördlarna på. Vi testar cigarrerna tillsammans med två sorters champagne. Tillsammans ska vi ta reda på vad som funkar
Max 20 platser
Pris 395:-
 
 
 
16.30 Event 8 FULLBOKAT

— The young Winston Churchill —
In English
 
Bespoke Cigars & Kind Cigars
Jeremy Casdagli bjuder oss på en sällsynt historieresa tillsammans med den unge Sir Winston Churchill. Anekdoter, reflektioner och personliga kopplingar under lättsamma former utlovas.
Vid frågan om vilken cigar vi skulle para med detta föredrag kom svaret instinktivt:
“It has to be a basilica – as the Basilica is named after a cannon – and young Winston was always caught up in warefare – as well as he was a huge history buff”.
För att möta upp den gode Winstons fäbless för Champagne serveras det naturligtvis ett glas champagne tillsammans med cigarren…torr, kall och (nästan)gratis [emoji6]
Jeremy berättar:
My Great Great grandfather – Emmanual went to Harrow with Winston. Also both families were honoured at Harrow 3 years ago when an exhibition were put together honoring 2 of their most famous prisoners of war:
Winston Churchill – POW of the Boers
My Grandfather – Anthony Casdagli – POW of the Germans
The exhibition depicted the rich background of both , their sense of humor and rebelliousness – and the art they both created . It was the most visited exhibition in Harrows history.
I det här eventet ingår:
-1st cigarr ur Basilica Serien
-1st glas Champagne
Och en fantastisk historia.
 
Max 20 platser
Pris 250:-
 
 
 
18.30 Event 9

---- Cigarren i Filmens Värld ----

Svenska Cigarrförbundets ordförande, William Kilander har valt ut ett axplock av sina favoritscener genom filmhistorien där cigarrens har en visuell och betydande roll. Vi avnjuter en förstklassig havannacigarr tillsammans med en mörk öl.
Max 20 platser
Pris:  350:-
 
 
20.30 Event 10 FULLBOKAT
 
——— A good conversation ———-
In Spanish, English and Swedish
 
Zakarias Al Tememe frågade en gång Bert van Kol
-You’ve basically done everything in your life by this point. What gets you exited nowadays?
Mr van Kol looked at Zakarias and took a moment too reflect and then answered.
-Well, A good conversation.
 
”Det är med sorg I hjärtat Vi måste meddela att master blender Fransisco “Chico" Rivas visum inte kommer bli klart i tid för vårt event på Fiesta del Cigarro. Men vi känner ändå att festen måste bli av. Cigarren måste segra!
Under eventet skulle vi avslöja en hemlighet om vår framtid. Efter tre starka år i den absoluta eliten i cigarr-sverige är det dags för mig att stänga ner Vivaldi Group Sweden då Jag (Zakarias) flyttar till Dominikanska Republiken i Mars 2019. Nya äventyr med cigarren i fokus hägrar i horisonten.
Därför vill vi hålla i en ”Tack för allt stöd” fest. Helgrillat lamm och mat från mammas kök. Musik och stämning. Vi röker gott, äter gott och har vi tur kanske Bert Van Kol håller oss sällskap via Skype istället.
I eventet ingår nu:
15 Patron
15 Underboss
10 Capo
Plus en matbuffé inklusive ett välmarinerat dryckespaket”
 
Max 20 platser.
Pris 1500:-

Välkomna

/Anders W Bengtsson

Fiesta del Cigarro 2018

InläggPostat: sön 27 maj 2018, 16:44
av Batcave
Event 1, 4, 5, 6, 8 och 10 är nu fullbokade

Re: Fiesta del Cigarro 2018

InläggPostat: tor 28 jun 2018, 10:54
av Batcave
Om du vill boka ett Event men inte nyttjar alkohol så säg till om det när du bokar så får du 15% rabatt och ett valfritt alkoholfritt alternativ.


href="http://www.answeranimal.com"> Further info on postrow and along with phpbb
Further info on postrow and and also phpbb
Secure Site Powered by FTPS on the planet Go FTP FREE Program